torsdag 27 mars 2008

Du är väl inte fyrkantig?

I Musikredaktionens nästa program vankas det imagesnack! Är det viktigt för ett band med en speciell identitet som utmärker dem från resten?

Uppföljningen får ni på tisdag, men om ni inte kan vänta tills dess får ni gärna tycka till själva och svara på frågan till höger om inlägget!

Tyck till och ladda upp inför tisdag 20.00!

Var där, eller var fyrkantig!

//Musikredaktionen



Vad är väl härligare än att se folk arbeta?
Uppsnappat på bild är Samhällsredaktionen i möte och Jenny vid redigeringen...

onsdag 26 mars 2008

Pannknack! Vad blir man mest bakfull av?

I gårdagens program talade vi om alkohol i allmänhet och reaktioner hos andra när man väljer bort det i synnerhet. Om vi kom fram till något alls så var det att man ofta får negativ respons på att inte dricka om man ingår i en krets där alkohol är vanligt förekommande.

Kalle menade att den största anledningen att inte dricka, för honom personligen, var att bakfyllan var så jobbig och smärtsam. Nu undrar vi vad ni lyssnare tycker ger den absolut värsta bakfyllan. Är det rödvin? Whisky? En viss typ av öl? Eller är det den oheliga alliansen mellan sprit och andra drycker som ger störst avkastning på obehagskontot?

Gör er röst hörd!



/Samhällsredaktionen

tisdag 18 mars 2008

Angående kvällens radiosändning..



Givet är att vi vill ge alla som lyssnade på musikredaktionens program nu ikväll, samt alla som endast läser det här chansen att få lyssna på de musiker vi intervjuat. Petronella kan ni ju se på bilderna nedan, medan ni här har Artymove's Mathilda Lindgren och Peter Björklund samt skivomslaget till deras skiva Bones.

Sångerskan Petronella Wester kan ni lära er mer om på hennes hemsida:
www.petronellawester.se

Artymove har sin hemsida på adressen:
www.artymove.com

Lyssna på dem, för det är de väl värda!

söndag 16 mars 2008

Bilder från Petronella Westers releasefest











Inblick på Berns i onsdags kväll när 3/4 av musikredaktionen (Nikoo, Jenny och Hanna) deltog i minglet med minidiscen i högsta hugg för att kunna presentera Petronella Wester i följande radioprogram nästa tisdag. Såhär såg det ut;

onsdag 12 mars 2008

Om vad man kan göra en onsdagkväll


En regnig, kall onsdagkväll... men idag drog musikredaktionen det längsta strået och förgyllde höstvädret med att gå på releasefest på Berns med ingen mindre än Petronella Wester vid mikrofonen. Hon var vacker som en dag men det enda ni får nu är ett dimmigt smakprov, precis som vädret, på de bilder som ska upp senare i veckan. Vill ni höra henne får ni lyssna på tisdag kl 20.00. Som vanligt.

måndag 3 mars 2008

SCHLAGER - ja ni hörde oss!

Hallå allihopa!

Under förra veckan drog musikredaktionen i full gång med planeringen inför morgondagens program och efter en intensiv diskussion bestämde vi oss för att köra på med ett riktigt schlager-program. En något missnöjd Hanna och Trifa gnällde ett tag, för att sedan ändå konstatera att de tyvärr inte kunde medverka under sändningen (som tur var berodde detta inte på valet av tema). Detta betyder att det blir Nikoo och Jenny som sköter sändningen och vi kommer göra vårt allra bästa för att fylla tomrummet efter Hanna och Trifa som förhoppningsvis dyker upp till nästa sändning!

Anledningen till schlager-temat beror inte på att den resterande musikredaktionen är fantaster som kör "chips-rösta-heja-kvällar " varje vecka, nej det beror mer på att vi inte lyckades att undkomma fenomenet schlager.

Istället för att ta vår vanliga rundvandring på stan, har vi denna gång stannat kvar på JMK för en lunchdiskussion med några studenter. Det blev ett jädrans bra snack och för att lyssna på detta föreslås 95,3 imorgon, tisdag klockan 20.00.

BACK US UP PEOPLE ! 95, 3 tisdag 20.00
Musikredaktionen sänder direkt från byggnaderna bland KTH!

För er arma stackare som inte har tillgång till radio hittar ni oss här http://www.narradio.se/webbradio.php