tisdag 23 december 2008

JULVAKA 23/12



Är Tomten på väg? Vart ska alla ensamma människor ta vägen under julen? Radio JMKs egen julvaka hör du ikväll tisdagen 23/12.

tisdag 16 december 2008

Alternativ Nobelmeny

Ugnstekt Lever från Selma Lagerlöf
Ansiktssoppa från Sigrid Undset
Ryggbiff från Gracia Deledda
Mandelhjärta från Pearl Buck
Stuvad fot från Nelly Sachs

En fantastisk smakupplevelse!

Kultur i Nobels anda

Kulturredaktionen sänder!

Ikväll, klockan 20.00, tar kulturredaktionen kontroll över mikrofonerna och sprider Nobel-anda över hela stan! Vi kommer bland annat dyka djupt ner i Thomas Manns fantastiska romanvärld, göra en historisk exposé över noblemiddagarnas upplägg (!) samt koka upp, krydda och kannibalera (nytt verb!) på ett antal litteraturpristagare. Vi kommer även avslöja vem som skrivit världens bästa dikt...

Lyssna lyssna! Interaktivitet här på bloggen utlovas också!

Kulturredaktionen

tisdag 9 december 2008

Samhällsredaktionen in action

En något decimerad samhällsredaktion intog på tisdagskvällen studion och engagerade lyssnarna på temat...trumvirvel...engagemang! Så här såg det ut.




Kvällens gäst: Karin Asp från Söderandan
Studiotekniker: Daniel Johnston
Bloggare, redaktör, hallåa samt fotograf: Karl Persson
Övriga medverkande: Johanna Ravhed och Susanne P Fernandes

torsdag 20 november 2008

Vi som kallas nöjesredaktionen


Julen kommer tidigt i år!
Missa inte vår sändning den 25/11 20:00 @ 95,3 MhZ

tisdag 18 november 2008

Kulturredaktionen 18 november

Kvällens sändning kretsar kring girighet, ett ämne som i den stora krisens spår börjar bli nästan lika frekvent i medier som det amerikanska presidentvalet.

Begreppet girighet kristalliseras och dess positiva och negativa egenskaper diskuteras.

På det följer en diskussion om dokumentären "Nanook from the north" vilken visar på motsatsen till girighet nämligen att nöja sig med det man har och vikten av att vara generös.

Det blir en spännande mix av musik och samtalsämnen allt i pengarnas tecken....

See you there!!!

Mvh Kulturkoftorna

måndag 10 november 2008

Våld & Samhälle



Här kan du kommentera dagens program om "Våld & Samhälle"!

tisdag 4 november 2008

AMERIKANSKA PRESIDENTVALET MED MUSIKREDAKTIONEN

I natt ska en ny president väljas. Vi vet vilka det handlar om och lite om vad de går för. Men i kväll fokuserar Radio JMK på musiken bakom presidenterna och deras valkampanjer. Visste ni exempelvis att John McCain lyssnar på ABBA när han värmer upp inför att hålla tal. Eller att Jessica Folcker spelar på demokratenas valvaka i Stockholm ikväll?

Lyssna på radio JMK i kväll klockan 20.00, frekvens 95,3 så får ni veta mycket mer.

fredag 24 oktober 2008

WHO LET THE DOGS OUT??!!

En rookie-redaktion i form av Anton Hovden, Karin Ingersdotter, Caroline Lagergren och Olle Grundin sänder live från KTH nu på tisdag den 28/10 klockan 20.00.

Eftersom det är halloween kommer vi att prata om djur! Vad det nu har med nöje och Halloween att göra kan vi inte avslöja här på bloggen, ni får helt enkelt lyssna själva.

Det vi däremot kan berätta att Carro har tagit sig en sväng på stan, Karin har fått tidelag på hjärnan, Olle har snokat reda på vilka av våra fyrfotade vänner som är rikast i världen och Anton är kapten på skeppet och kommer därför att styra sändningen med järnhand.

95,3 mega-härtz tisdagen den 28/10 kl 20:00!

Ses där!

måndag 21 juli 2008

Nu är det sommar

Och när det är sommar är man på semester, och så var även dessa vårens sista bilder på semester men nu finns de äntligen med. Martin från Svenska Akademin och diverse delar av vad som var Radio JMK våren 2008. Vi får väl se vilka delar som finns kvar och är nya hösten 2008!
Ha det bra!
Hanna



tisdag 27 maj 2008

Ett viktigt blad i Radio JMKs framtida historia skriven...

Det började inte bra. Redaktionen var utestängd och hade problem med skivor. Inte nog med det, vi var dessutom inte samlade då den eminenta chefredaktören var på villovägar ute i kollektivtrafiken. Men det brukar ju fixa sig....

Det blev en FET sändning som musikredaktionen genomförde med temat politisk musik. Inte för att musikredaktionen för första gången på väldigt länge var återförenade (även om det bidrog till stämningen) utan för att vi hade en Grym gäst i studion som var snäll nog att medverka hela programmet och dessutom var en väsentlig del i Radio JMKs första liveintervju. Musikredaktionen vill tacka sin fantastiskta gäst Martin "Sture Allén d.y" Vikingsson från Svenska Akademien. Bandet alltså.

Om ni vill kolla in mer av Svenska Akademien finns dom här


Martins soloprojekt Stures Dansorkester hittar du här! Till hösten kommer en skiva så håll utkik!

Här är smakprov på varför Svenska Akademien kan anses vara briljanta.


Fred och kärlek på er!
//Musikredaktionen

tisdag 20 maj 2008

Samhällsredaktionen rules!

Ämnet för kvällens sändning, som var terminens sista för samhällsmupparna, var offentligheten och det offentliga rummet. Jacob och Fredrik styrde upp varsitt reportage men kunde tyvärr inte närvara i studion. Daniel och Kalle fick lite draghjälp av allas vår ansvarige utgivare tillika chefredaktör Hanna och de tre rodde iland ett program.

Om ni som lyssnade undrade hur musiken kunde vara så oerhört fet så är det för att Kalle valde samtliga låtar.

tisdag 29 april 2008

Dagen innan valborg..

Musikredaktionen sitter i den dystra studion och stirrar längtansfullt ut på solljuset - inte alls. Istället är vi redo att strax dra igång ett nytt avsnitt med inget mindre än Sverige som tema. Dvs. svensk musik. Sådär lagom till morgondagens högtid. Oboj vilken sändning. Peps. Persson.

tisdag 22 april 2008


Hallå kära lyssnare,

ikväll är det en decimerad samhällsredaktion som sänder, vi saknar jacob och fredrik som är iväg på praktik. Eventuellt så har även Calle ådragit sig en idrottsrelaterad skada- vi väntar på besked ifrån SÖS!

Det blir ett lapptäckstema, men som vanligt med eterns grymmaste musik. Det betyder att vi kommer avhandla allt mellan himmel och jord.

Bresjnev alltså.

tisdag 15 april 2008

Noisemusikens historia




Ikväll får ni spänna fast era radiomottagare!!

Det är inte fel på er utrustning- det ska låta såhär!

Daniel Johnston (vanligtvis i samhällsredaktionen) gör en historisk vandring genom en väldigt speciell musikform. Till sin hjälp har han Pojlof Sandberg-Flygare, lastbilsbyggare och en auktoritet på Moog Sonic 6 .

Kvällens efterlysning: vet någon där ute något om "Atram Lekar"? Vi kommer spela ett stycke men vet ingenting om dem. Posta info tack!

tisdag 8 april 2008

Kulturredaktionen sände ikväll!

Det har äntligen hänt! Kulturredaktionen har hållit på sig och sparat sin blogoskuld till ett alldeles särskilt tillfälle. Ikväll sände vi en timmes program om Irland som kulturnation. Det blev en hel del djupsinnigheter och mycket bra musik. Vi bjöd på nyansering av Joyces och Wildes författarskap, en recension av filmen "Once" och en insiktsfull reflektion över människans relation till öar. Som vanligt blandade vi så kallad "fin-" och populärkultur, vi spelade allt från irländsk 90-tals indie med The Cranberries "Zombie" till Birgit Nilssons ljuva pipa i en inspelning av Richard Strauss "Salome".



/Erik, kulturredaktör.

torsdag 27 mars 2008

Du är väl inte fyrkantig?

I Musikredaktionens nästa program vankas det imagesnack! Är det viktigt för ett band med en speciell identitet som utmärker dem från resten?

Uppföljningen får ni på tisdag, men om ni inte kan vänta tills dess får ni gärna tycka till själva och svara på frågan till höger om inlägget!

Tyck till och ladda upp inför tisdag 20.00!

Var där, eller var fyrkantig!

//Musikredaktionen



Vad är väl härligare än att se folk arbeta?
Uppsnappat på bild är Samhällsredaktionen i möte och Jenny vid redigeringen...

onsdag 26 mars 2008

Pannknack! Vad blir man mest bakfull av?

I gårdagens program talade vi om alkohol i allmänhet och reaktioner hos andra när man väljer bort det i synnerhet. Om vi kom fram till något alls så var det att man ofta får negativ respons på att inte dricka om man ingår i en krets där alkohol är vanligt förekommande.

Kalle menade att den största anledningen att inte dricka, för honom personligen, var att bakfyllan var så jobbig och smärtsam. Nu undrar vi vad ni lyssnare tycker ger den absolut värsta bakfyllan. Är det rödvin? Whisky? En viss typ av öl? Eller är det den oheliga alliansen mellan sprit och andra drycker som ger störst avkastning på obehagskontot?

Gör er röst hörd!



/Samhällsredaktionen

tisdag 18 mars 2008

Angående kvällens radiosändning..



Givet är att vi vill ge alla som lyssnade på musikredaktionens program nu ikväll, samt alla som endast läser det här chansen att få lyssna på de musiker vi intervjuat. Petronella kan ni ju se på bilderna nedan, medan ni här har Artymove's Mathilda Lindgren och Peter Björklund samt skivomslaget till deras skiva Bones.

Sångerskan Petronella Wester kan ni lära er mer om på hennes hemsida:
www.petronellawester.se

Artymove har sin hemsida på adressen:
www.artymove.com

Lyssna på dem, för det är de väl värda!

söndag 16 mars 2008

Bilder från Petronella Westers releasefest











Inblick på Berns i onsdags kväll när 3/4 av musikredaktionen (Nikoo, Jenny och Hanna) deltog i minglet med minidiscen i högsta hugg för att kunna presentera Petronella Wester i följande radioprogram nästa tisdag. Såhär såg det ut;

onsdag 12 mars 2008

Om vad man kan göra en onsdagkväll


En regnig, kall onsdagkväll... men idag drog musikredaktionen det längsta strået och förgyllde höstvädret med att gå på releasefest på Berns med ingen mindre än Petronella Wester vid mikrofonen. Hon var vacker som en dag men det enda ni får nu är ett dimmigt smakprov, precis som vädret, på de bilder som ska upp senare i veckan. Vill ni höra henne får ni lyssna på tisdag kl 20.00. Som vanligt.

måndag 3 mars 2008

SCHLAGER - ja ni hörde oss!

Hallå allihopa!

Under förra veckan drog musikredaktionen i full gång med planeringen inför morgondagens program och efter en intensiv diskussion bestämde vi oss för att köra på med ett riktigt schlager-program. En något missnöjd Hanna och Trifa gnällde ett tag, för att sedan ändå konstatera att de tyvärr inte kunde medverka under sändningen (som tur var berodde detta inte på valet av tema). Detta betyder att det blir Nikoo och Jenny som sköter sändningen och vi kommer göra vårt allra bästa för att fylla tomrummet efter Hanna och Trifa som förhoppningsvis dyker upp till nästa sändning!

Anledningen till schlager-temat beror inte på att den resterande musikredaktionen är fantaster som kör "chips-rösta-heja-kvällar " varje vecka, nej det beror mer på att vi inte lyckades att undkomma fenomenet schlager.

Istället för att ta vår vanliga rundvandring på stan, har vi denna gång stannat kvar på JMK för en lunchdiskussion med några studenter. Det blev ett jädrans bra snack och för att lyssna på detta föreslås 95,3 imorgon, tisdag klockan 20.00.

BACK US UP PEOPLE ! 95, 3 tisdag 20.00
Musikredaktionen sänder direkt från byggnaderna bland KTH!

För er arma stackare som inte har tillgång till radio hittar ni oss här http://www.narradio.se/webbradio.php

torsdag 28 februari 2008

Samhällsredaktionen 26/2

Temat för kvällen var studentekonomi och den stora frågan är ju huruvida studenter kan leva på de studiemedel man får eller om man är tvingad att jobba extra. Vi sände två inslag med intervjuer där bland andra Fredrik Federley från centerpartiet medverkade.


Medverkande från Radio JMK var Daniel, Kalle, Fredrik och Jakob från samhällsredaktionen och vår chefredaktör Hanna hjälpte till med tekniken! :)




tisdag 19 februari 2008

Först!

Äntligen! Första sändningen efter att bloggen kommit upp. Även första sändningen för mig, Kalle, någonsin. 

Temat idag var låtar vi hade minnen av. Personliga favoriter för mig var Foo Fighters - Everlong och The Killers - Smile like you mean it, men Hanna och Nicoo (stavade jag det rätt nu?) hade en diger lista med låtar varav de flesta var helt nya för mig. 

Jag hade med mig kameran också, fotonörd som jag är. Tanken var att jag skulle lägga ut bilderna här på bloggen redan ikväll men nu blev det inte att jag åkte hem till kablage och redigeringsprogram efter sändningen. Dock lovar jag att publicera några väl valda bilder någon gång under morgondagen. Ni får helt enkelt hålla ut till dess.  :)


/Kalle